Tobias Andersson

Ny VD för Global Talk Sweden

Sundsvall - 1 november 2022

Tobias Andersson har utsetts till ny VD för Global Talk Sweden från den 1 november. Han kommer närmast från Telia där han bland annat var chef för vertikal försäljning, VD för ett dotterbolag i Storbritannien och partnerchef. Andersson efterträder Mohammad Khanahmadi, en av grundarna av Tolkresurs, som grundades 2009 och förvärvades av Global Talk 2019. 

  • ”Vi är mycket glada över att Tobias Andersson kommer till oss. Tobias är rätt person för att utveckla och få Global Talk att växa i Sverige. Att Mohammad Khanahmadi skulle lämna företaget var redan bestämt när vi förvärvade Tolkresurs för tre år sedan. Han lämnar efter sig en blomstrande och växande tolkförmedling, och vi är mycket tacksamma för detta”, säger Astrid van Rossum, tillförordnad VD för Global Talk.
  • ”När jag började kunde jag aldrig föreställa mig att vi tretton år senare skulle vara ett så starkt företag och ingå i en internationell tolkförmedling. Det har varit ett fantastiskt äventyr, som jag ser tillbaka på med stor glädje. Global Talk har en strålande framtid i Sverige. Särskilt nu när en ny plattform för bokningar ska införas och vi är även en av de utvalda leverantörerna i ett nytt avtal med Arbetsförmedlingen”, säger Mohammad Khanahmadi.

Utöver tolkningstjänsterna erbjuder Global Talk flera typer av tjänster. Ett exempel är appen Global Talk Care som lanserades i Belgien tidigare i år. Översättningarna i appen verifieras av medicinska experter och tolkar och gör att vårdgivare kan kommunicera med patienter på tolv språk. I Nederländerna finns även den etablerade appen Ambulance Interpreters som gör att ambulanspersonal direkt kan anropa en tolk med en knapptryckning.

  • ”Under de senaste åren har Global Talk varit en av världens snabbast växande leverantörer av språktjänster. Nu ska vi växa rejält i Sverige, inte minst med hjälp av våra nyutvecklade tjänster. Idag är vi en välkänd aktör i offentlig sektor, men vi kommer även att öka våra insatser i den privata sektorn. Jag ser fram emot att träffa alla medarbetare och komma igång”, säger Tobias Andersson.

Global Talk har verksamhet i Nederländerna, Sverige och Belgien. Med en omsättning på över 45 miljoner euro är företaget på plats 36 i Slator Language Provider Index (LSPI) 2022 som listar världens största leverantörer av språktjänster utifrån intäkter

För mer information, kontakta:                                                                     

Tobias Andersson, VD, Global Talk, 060-58 45 104, tobias.andersson@globaltalk.se
William Möller, tf presskontakt Global Talk, Haus PR, 073-322 99 99, william@haus.se

Pressbilder på Tobias Andersson kan laddas ner här.