Om Global Talk

Vår verksamhet

Vi övervinner kulturella och språkliga barriärer med hjälp av välutbildade och mycket erfarna tolkar, översättare och kulturspecialister. För att man ska kunna förstå varandra fullt ut krävs det ofta mer är en bokstavlig tolkning eller översättning, det är även viktigt att ha kunskap om en persons kulturella bakgrund Vad en person säger men faktiskt menar kan skilja sig oerhört mycket åt.

Detta är Global Talk

Global Talk är en internationell organisation. Vi samarbetar med 2500 tolkar, översättare och kulturspecialister över hela Sverige. Vi kan hantera över 200 språk och förstår oss på en mängd olika slags kulturer.

Vår drivkraft

Vi anser att varje människa ska få chansen att kunna förstå och bli förstådd, oavsett vilket land personen kommer från.

Här verkar vi

Sjukhus, polisstationer, flyktingförläggningar, internationella företag, domstolar, evenemang som till exempel internationella konferenser med mera!

Vårt arbetssätt

Vi arbetar på plats över hela Sverige, men utför varje dag även en hel del distansarbete. Distanstjänster tillhandahålls genom telefon- eller videosamtal, eller genom appar som t.ex. TalkNow (vår app för att begära en tolk inom en minut) eller Axira (vår tolkapp för ambulanspersonal).

Vår bakgrund

Global Talk grundades 1976 i Nederländerna och Tolkresurs blev 2019 en del av Global Talk.

Bröderna Mohammad och Hamid Khanahmadi startade Tolkresurs år 2009 i Sverige. Vi är en av de mest kända tolkbyråerna i Sverige, trots att vi är ett ganska ungt företag. År 2016 och 2017 vann vi Gazellen-priset (ett pris för de snabbast växande företagen). År 2018 blev både Mohammad och Hamid utsedda till Årets entreprenör i Sverige och vann Svenska Dagbladets Affärsbragd 2019.

Vår ambition

Global Talk håller snabbt på att utvecklas till ett ledande europeiskt företag inom lingvistiska tjänster och kulturell expertis. Det är vi väldigt stolta över. Global Talk består nu av 2500 tolkar, översättare och kulturspecialister. Vi är verksamma i Sverige, Nederländerna och Belgien, och planerar att expandera till fler länder under de kommande åren.

Vårt motto

Understanding is everything.

Vi jobbar för